středa 15. května 2013

Cuketové "špagety"



Suroviny: 


1 mladá cuketa
1-2 zakysané smetany (podle velikosti cukety) - já dávám dvě, máme rádi více omáčky 
špagety (ale klidně jakékoliv těstoviny)
česnek
parmazán
olivový olej, máslo
sůl, pepř


Postup: 


Cuketu oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí kolečka (případně půl-kolečka - podle velikosti). Na pánev dáme lžíci oleje spolu se lžící másla, necháme rozpustit. Přidáme česnek na plátky a po chvíli také cukety. Ztlumíme a za častého míchání podusíme cukety do měkka. Přidáme zakysanou smetanu, prohřejeme, osolíme, opepříme (ideálně bílým pepřem) a přidáme podle chuti parmazán. 
Servírujeme s uvařenými těstovinami a s hoblinkami parmazánu.




Základ pro tento recept jsem jednou vyčetla z nějaké kuchařské knihy. Byl tak jednoduchý, že jsem si ho neopsala a ani si nepoznačila, která kniha ty byla. Recept pak postupně prošel mnoha úpravami a zde dnes předkládám svou verzi těchto špaget. Snad autor původní verze odpustí, ale dnes už jsou to moje špagety a milujeme je doma všichni.