Kapr po labužnicku - lázeňský kapr



Suroviny: 


350 g kapřích filetů
citronová šťáva
hladká mouka
1 lžička mleté sladké papriky
40 g mrkve
40 g celeru
100 g jablek
slunečnicový olej
sůl

Postup:


Nejprve připravíme kapří filety. Pokud jsou s kůži, pak filety ze strany kůže několikrát lehce nařízneme (to jsem udělala pro jistotu i když jsem je měla bez kůže, aby se na pánvičce nekroutily). Dále je osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme odležet a zatím připravíme zeleninu a jablka. Zeleninu nakrájíme na tenké a dlouhé nudličky. Jablka na plátky. 
Mouku s paprikou smícháme a ve vzniklé směsi obalíme kapra těsně před smažením. Smažíme pomalu na rozpáleném oleji cca 4 minuty z každé strany. Poté kapry vyjmeme, vložíme zeleninu, kterou necháme lehce orestovat, doplníme jablky a zakápneme citronovou šťávou. Servírujeme ihned a to tak, že kapra položíme na připravenou zeleninu. Jako přílohu doporučuji šťouchané brambory. 





Před nějakou dobou jsem dala sama sobě závazek, že každý týden vyzkouším nějaký recept, který jsem ještě nikdy nedělala. Nerada bych ustrnula na nějakých 30ti receptech a ty točila pořád dokola. Toto je tedy jeden z nich a předkládám vám ho velice hrdě, protože je skutečně povedený. Protože máme rádi zeleninu, tak bych jí pouze při další přípravě použila více, jinak bych nic neměnila. Konečně věřím, že se dá vařit podle televize.